Catan lisäosa kaupungit & ritarit

35,50 

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): lpfi407 Osastot: ,

Kuvaus

Tämä lisäosa tuo Catanin peruspeliin lisää syvyyttä. Kaupunkisi voivat kehittyä oikeiksi suurkaupungeiksi omine erikoisominaisuuksineen. Mukaan tulee myös ritarit mutta ole varovainen, heidän lojaalisuutensa eri hallitsijoita kohtaan on häilyväinen. Tarvitset peruspelin käyttääksesi tätä lisäosaa.

Catan on vaarassa – tummat pilvet kerääntyvät rauhanomaisten catanilaisten ylle. Catanin vaurauden houkuttelemat villit barbaarit purjehtivat lähistöllä, valmiina hyökkäämään saarelle. Vielä on kuitenkin aikaa valmistautua vaaran varalle. Barbaariarmeijan voimakkuus on aina sama kuin Catanin kaupunkien lukumäärä. Jotta barbaarit saadaan lyötyä, pelaajien ritarien on oltava vähintään yhtä vahvoja. Jos barbaarit voitetaan, vaara on ohi – joksikin aikaa. Jos Catanin ritarit ovat kuitnekin liian heikkoja, barbaarit hyökkäävät johonkin kaupunkiin. Kaupunki ryöstetään ja se muuttuu takaisin kyläksi. Uhriksi joutuu aina pelaaja, jolla oli vähiten ritareita puolustamassa Catania. Jos haluat välttää tämön kohtalon, kokoa vahva armeija!

Tämän ulkoisen uhan lisäksi pelaajat kilvoittelevat siitä, kuka saa rakentaa kolme suurkaupunkia. Kahden ylimääräisen voittopisteen arvoisen suurkaupungin voi rakentaa, kun kehittää kaupunkejaan. Kaupunkeja voi kehittää uusien kauppatavarakorttien avulla. Kauppatavaroita saa vain kaupungeista, jotka ovat vuorien, metsien tai niittyjen viereltä. Pelaajat aloittavat pelin kylällä ja kaupungilla. Jos saat raaka-aineita kaupungista, joka on vuoren, metsän tai niityn vierellä, saat vain yhden kauppatavarakortin.

Kaupunkeja voi kehittää kolmella eri osa-alueella ja kehityksen tuloksena syntyvät suurkaupungit. Rahoilla kehitetään politiikkaa (sininen), paperilla edistetään tiedettä (vihreä) ja kankaalla parannetaan kauppaa (keltainen). Suurkaupungin (ja kaksi voittopistettä) saa se, joka kehittää jonkun osa-alueen ensimmäisenä neljännelle tasolleen. Kaupunkien edistäminen lisää mahdollisuuksia saada punaisen nopan ja tapahtumanopan sopivilla yhdistelmillä uusia edistyskortteja, jotka lisäävät peliin aikaisempaa syvempää vuorovaikutusta.

Varaudu siis tähänastista vaativampaan elämään Catanissa – ja pidempään peliin. Voiton vie se, joka kerää ensimmäisenä 13 voittopistettä!

Sisältö:
3 kehikkoa, joissa:
4 kaupungin kehitys -lautaa
4 x 15 laattaa
Barbaarilaivaston etenemislauta
4 rakennuskustannukset -korttia
1 pakka, jossa 96 korttia:
3 x 12 kauppatavarakorttia
6 voittopistekorttia
3 x 18 edistyskorttia
4 pelinappulat, jokaisessa setissä:
6 ritaria
6 kypärää
3 kaupunginmuurit
3 suurkaupunkimerkkiä
Muita nappuloita:
1 kauppias
1 punainen noppa
1 kuvionoppa
1 barbaarilaiva
Säännöt

Ikäsuositus 12+.

Lisätiedot

Valmistaja

Lautapelit Oy